2009. október 3., szombat

Singer ( Az élet, a legnagyobb rendező!)


Isaac Merritt Singer 1811-ben született, a New York állambeli Oswegóban. Kalandos életét 12 évesen vándor színészként kezdi. Eleinte inkább kudarc, mint sem siker köthető nevéhez. A színészetet otthagyja, és műszaki területen próbál érvényesülni. Több államban megfordul, hogy szerény megélhetését biztosítsa. Első említésre méltó eredménye, egy sziklafúró gép megalkotása.
De a szabadalmi díj nem sokáig tart. Ezt követően egy nyomdában dolgozik, ahol betű metsző gépet fejleszt ki. Találmányával New York-ba megy, hogy vállalkozását megalapítsa. Az újonnan épült gyárat, egy kazán robbanás földig rombolja. 39 évesen ismét nincstelen.
1951-ben egy gép javító műhely alkalmazottjaként találkozik először a varrógéppel. Egy varrógépet vittek javításra, látva a gép hiányosságait, 11 nap múlva egy tovább fejlesztett géppel állt elő .
A legnagyobb fordulat az életében.
Megalapítják I.M. Singer & Company -t, és elindul a siker felé. (kisebb fenn akadásokkal).





- HOWE pert indít a szabadalmi jog díjért, mely eredményeként 15000 dollár egy összegű kártérítést fizetett Singer. És a továbbiakban a gyártók minden eladott darab után 15 dollárt fizettek, melyen HOWE és Singer fele-fele arányban osztozott.

- Ekkor társult Singer-rel, az ekkor már jó hírű jogász Edward Clark. Clarc a jó hírű jogász, és Singer a kicsapongó életü komédiás, tökéletes párost alkottak az üzleti életben. A bohém élet vitel mellett, 1851-1863-ig 20 szabadalmat (patent-et) jegyeztet be Singer.
Valamint hat feleségétől 24 gyereke születik.

A képen Singer és Clark.

- Clarc agresszív reklámjának köszönhetően, a varrógép piacon a legnagyobb forgalmat érik el.
A hitelre történő vásárlás is, zseniális húzás volt. Ezenkívül 50% kedvezményt kapott mindenki, ha meglévő gépét Singer-re cserélte. Több kirendeltségük nyílik Európában, de megtalálhatók, a világ minden részén. 1865-ben már 29 országban van képviseletük.

Singer háza!

Isaac Merritt Singer 1875-ben halt meg. 22 gyermeke 15 millió dolláron osztozott.

Edward Clark. 1882-ben halt meg. Vagyona 25 és 40 mill dollár között volt. Egyetlen fia, Alfréd örökli.

Minnél többet olvasok, annál kacifántosabb a történet.
Következő oldal:

2 megjegyzés:

  1. Jó napot Zsolt!
    Nagyon szépek a profi módon felújított gépek.
    Mi is elöszedtük az üknagymamám Singer varrógépét a kamrából. Ha jól hasonlítottam akkor egy Singer 28 csak az a baj, hogy egy kicsit rozsdás a váza és fa részei tönkre vannak. Amikor ilyen szép restaurálásokat látok, akkor elmegy az önbizalmam a saját restaurálástól. Tudna e egy pár jó tnácsot adni, illetve mennyibe kerülne, ha Önnel csináltatám? Válasát köszönöm elöre is Üdv. Czunyi Bálint

    VálaszTörlés
  2. Üdvözlöm! Nekem egy gépem van amit nem én csináltam, már bánom. Gyakorlati tapasztalataimat szívesen megosztom önnel. Ha eljön meg is mutatom, hogy én hogy csinálom de másoknak nem vállalok felújítást.
    Kérem az email címemre küldjön néhány fotót.
    czs

    VálaszTörlés